Αναζήτησε το πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης που σου ταιριάζει

Αναζήτησε το πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης που σου ταιριάζει

ΕΣΠΑ

23/03/2023

1η τροποποίηση των Δράσεων που ανήκουν στο πρόγραμμα «Πράσινη Παραγωγική Επένδυση ΜμΕ»

Για το πρόγραμμα  «Πράσινη Παραγωγική Επένδυση ΜμΕ» ανακοινώθηκαν οι πρώτες τροποποιήσεις των προσκλήσεων των Δράσεων 1 και 2.

Ειδικότερα, οι τροποποιήσεις αφορούν την προσθήκη νέας ενότητας αναφορικά με τους «Επιλέξιμους Τομείς Δραστηριότητας για Τουριστικά Καταλύματα» σύμφωνα με την οποία τα επενδυτικά σχέδια με ΚΑΔ επένδυσης «Καταλύματα» (ΚΑΔ 55) του Τομέα του Τουρισμού θα πρέπει να ακολουθούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα:

 • Ξενοδοχεία (Κατάταξη σε κατηγορία 4**** (τεσσάρων αστέρων) και άνω,  Δυναμικότητα Δώδεκα (12) κλίνες και άνω)
 • Ξενοδοχειακά τουριστικά καταλύματα εντός παραδοσιακών κτισμάτων που προβλέπονται στο π.δ. 33/1979
 • Οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις “camping” (Κατάταξη σε κατηγορία 3*** (τριών αστέρων) και άνω)
 • Ξενώνες φιλοξενίας νέων

 Μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα

 • Αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα – τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες (Ελάχιστος Αριθμός κατοικιών: Τρεις – 3)
  Σημειώνεται ότι το σύνολο των καταλυμάτων αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων – τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών υποχρεωτικώς θα πρέπει να ενσωματώνονται στο ίδιο Σήμα MHTE.
 • Ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια – διαμερίσματα (Κατάταξη σε κατηγορία 4 κλειδιά και άνω, Ελάχιστη δυναμικότητα Δώδεκα (12) κλίνες).

 Επιπλέον περιλαμβάνονται και αλλαγές στις Κατηγορίες Επιλέξιμων Δαπανών. Συγκεκριμένα, ορίζεται ότι δεν είναι επιλέξιμη η αγορά νέου πλοίου ή σκάφους κάθε είδους (αναψυχής, ξύλινο, μηχανοκίνητο, ιστιοφόρο κ.λ.π.) που είναι μικρότερο των 7 μέτρων. Μέχρι την ολοκλήρωση της επένδυσης, το σκάφος υποχρεούται να εγγραφεί στο ηλεκτρονικό Μητρώο πλοίων αναψυχής και τουριστικών ημερόπλοιων, με τίτλο «e – Μητρώο Πλοίων».

Ειδικά και μόνο για επενδυτικά σχέδια με δραστηριότητα ενοικίασης αυτοκινήτων/λεωφορείων, είναι επιλέξιμη η προμήθεια αυτοκινούμενων οχημάτων αμιγώς ηλεκτρικών με τις εξής προϋποθέσεις:

 • Το όχημα θα πρέπει να είναι καινούργιο, αμεταχείριστο και στην κυριότητα της επιχείρησης
 • Το όχημα θα πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τους πελάτες της επιχείρησης
 • Θα πρέπει να τηρείται το ελάχιστο επιλέξιμο ποσοστό (20%) της κατηγορίας 2.1 του επιχορηγούμενου προϋπολογισμού του Επενδυτικού Σχεδίου. (Αφορά αιτήσεις χρηματοδότησης με καθεστώς ενίσχυσης του άρθρου 14 του Καν. 651/2014).»  - αυτός ο περιορισμός ισχύει μόνο για τη Δράση 1.

 Οι τροποποιήσεις των προσκλήσεων περιλαμβάνουν επίσης και αλλαγές αναφορικά με τα Απαιτούμενα Δικαιολογητικά Υποβολής/Ένταξης, τον Πίνακα των βαθμολογούμενων κριτηρίων κ.ά.


Δείτε ακόμη

ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Έναρξη υποβολής αιτήσεων στη Δράση: "Produc-e Green"

30/05/2023

Ξεκινάνε σήμερα 30.5.2023 οι υποβολές αιτήσεων στη δράση Produc-e Green στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας. Ο βασικός στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση δαπανών για τη δημιουργία βιομηχανικών μονάδων που θα παράγουν προϊόντα της αλυσίδας της ηλεκτροκίνησης, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και προϊόντων εξοικονόμησης ενέργειας.Με τον τρόπο αυτό ...

ΕΣΠΑ

Business Growth Fund: Έναρξη διάθεσης νέων χρηματοδοτήσεων σε συνεργασία με την ΕΑΤ

18/05/2023

Η Τράπεζα Πειραιώς, σταθερή στη δέσμευσή της για ουσιαστική υποστήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, διευρύνει τη μακρόχρονη και επιτυχημένη συνεργασία της με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΑΤ), συμμετέχοντας στο νέο Ταμείο Χαρτοφυλακίου με την επωνυμία «BUSINESS GROWTH FUND»Το Ταμείο Χαρτοφυλακίου δημιουργήθηκε από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και το Ελληνικό Δημόσιο με ...

ΕΣΠΑ

Εξάντληση προϋπολογισμού "Πράσινος Μετασχηματισμός ΜμΕ" στο πλαίσιο του Κανονισμού ΕΕ 651/2014 (καθεστώς ΓΑΚ)

15/05/2023

Βάσει σχετικής ανακοίνωσης του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, λόγω εξάντλησης προϋπολογισμού, δεν είναι πλέον δυνατή η υποβολή αιτήσεων στη ΔράσηΠράσινος Μετασχηματισμός ΜμΕ» για όσες αιτήσεις υποβάλλονται με βάση τον Κανονισμό ΕΕ 651/2014 καθώς και για τις Λιγότερο Ανεπτυγμένες Περιφέρειες (Βόρειο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική ...

E-book

Γυρίστε σελίδα στην ενημέρωσή σας

Στο 360° FUNDING μπορείτε να «κατεβάσετε» δωρεάν τους ενημερωτικούς οδηγούς, ανάλογα της χρηματοδοτικής ενίσχυσης που σας ταιριάζει και να διαμορφώσετε το δικό σας επενδυτικό πλάνο.