Αναζήτησε το πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης που σου ταιριάζει

Αναζήτησε το πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης που σου ταιριάζει

11/10/2021

Τράπεζα Πειραιώς: Η πρώτη Τράπεζα που υπέβαλε αίτηση συμμετοχής στο Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας

Πρώτη η  Τράπεζα Πειραιώς υπέβαλλε την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, την αίτηση συμμετοχής, στο «Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ)».

Η αίτηση αυτή αποτελεί συνέχεια της Δημόσιας Πρόσκλησης που είχε Απευθύνει το Υπουργείο Οικονομικών,  προς τις Τράπεζες, προκειμένου να συμμετάσχουν στην παροχή πιστώσεων με ευνοϊκούς όρους στις επιχειρήσεις ανεξαρτήτου μεγέθους.

Η Τράπεζα Πειραιώς, με τη συμμετοχή της στο Μηχανισμό Χρηματοδότησης που θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, θα χορηγήσει στους Δικαιούχους του Προγράμματος δάνεια συγχρηματοδότησης με προνομιακούς όρους τιμολόγησης, για την υλοποίηση των επιλέξιμων επενδυτικών σχεδίων που θα υποβληθούν σε έναν ή και περισσότερους από τους παρακάτω 5 θεματικούς άξονες:

 

  • ψηφιακός μετασχηματισμός,
  • πράσινη μετάβαση,
  • εξωστρέφεια,
  • ανάπτυξη οικονομιών κλίμακας μέσω συνεργασιών, εξαγορών και συγχωνεύσεων,
  • καινοτομία – έρευνα & ανάπτυξη

Το χρηματοδοτικό σχήμα των επενδυτικών σχεδίων θα διαμορφωθεί ως εξής:

  • Πόροι ΤΑΑ κατ’ ανώτατο ποσοστό 50%
  • Πόροι από κεφάλαια Τράπεζας κατ’ ελάχιστο 30%
  • Ίδια κεφάλαια επενδυτή κατ’ελάχιστο 20%

Με την ολοκλήρωση της υπογραφής της Επιχειρησιακής Συμφωνίας με το Ταμείο, η Τράπεζα Πειραιώς θα απευθύνει Πρόσκληση προς τις επιχειρήσεις για τη υποβολή των σχετικών αιτήσεων χρηματοδότησης των επιλέξιμων επενδυτικών σχεδίων.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχοντας αποδείξει την έμπρακτη στήριξη της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και κατά την περίοδο της πανδημίας, λαμβάνοντας ηγετική θέση στη διάθεση των δανείων που χορηγήθηκαν μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, φιλοδοξεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο  και στη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας.


E-book

Γυρίστε σελίδα στην ενημέρωσή σας

Στο 360° FUNDING μπορείτε να «κατεβάσετε» δωρεάν τους ενημερωτικούς οδηγούς, ανάλογα της χρηματοδοτικής ενίσχυσης που σας ταιριάζει και να διαμορφώσετε το δικό σας επενδυτικό πλάνο.